Janne Heikkinen. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

”Mitä lakia suomalainen rikkoo pelatessaan toisessa EU-maassa?”

Ministeri Tytti Tuppurainen toivoi puuttumista ”laittomaan ulkomaiseen pelaamiseen”.

Kansanedustaja Janne Heikkinen (kok.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) kommenteista ulkomaisilla vedonlyönti- ja rahapelisivustoilla pelaamisen laillisuudesta.

Tuppurainen toivoi Ylen haastatteluohjelmassa 11. syyskuuta, että ”laittomaan ulkomaiseen pelaamiseen” tulee puuttua.

Keskusteltaessa rahapelaamisen kehityksestä Suomessa ministeri sanoi, että ”Nyt kun ihmiset kuitenkin pelaa, ja Suomessa erityisesti kasvaa jatkuvasti tää laiton ulkomainen uhkapelaaminen, sitä markkinoidaan härskisti taivaskanavilla jo yhdeksästä alkaen illalla – lähes joka toinen mainos on tätä laitonta ulkomaista pelaamista. Niin kyllä tähän pitää puuttua.”

Heikkisen mukaan ministerin lausunnosta on tulkittavissa, että hän pitää kymmenien, ellei satojentuhansien suomalaisten harjoittamaa rahapelaamista laillisissa, toisien EU-maiden vedonlyönti- ja rahapelipalveluissa laittomana.

– Ministerin lausunto on omiaan luomaan hämmennystä siitä, mikä pelaaminen verkossa on laillista, kansanedustaja toteaa.

Heikkinen kummeksuu vahvasti lausuntoa, joka asettaa rahapelaamisen laillisuuden muiden EU-maiden laillisilla vedonlyönti- ja rahapelisivustoilla epäselvään valoon suomalaisen pelaajan näkökulmasta.

– Mikä on omistajaohjausministeri Tuppuraisen tarkoittamaa laitonta ulkomaista pelaamista, eli mitä lakia Suomen kansalainen rikkoo lyödessään vetoa tai pelatessaan rahapeliä toisessa EU-maassa toimivan palveluntarjoajan palvelussa, tiedustelee Heikkinen kirjallisessa kysymyksessään.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt