X
SULJE MAINOS

Mitä haluaisit tehdä valveunessa? Yleisin vastaus: lentää

Valveunta näkevien kaksi suosituinta toimintaa unessa ovat lentäminen ja seksin harrastaminen, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Valveunessa oleva ihminen on tietoinen näkemästään unesta ja voi pystyä hallitsemaan untaan jossain määrin. Valveunta näkevät uneksisivat mieluiten lentämisestä ja seksin harrastamisesta.

American Journal of Psychologyn tutkimusselosteen mukaan tutkijat haastattelivat 570 henkilöä, jotka ilmoittivat nähneensä valveunia. Heiltä kysyttiin, mistä he uneksivat ja seurasivatko he unen kehittymistä tai pyrkivätkö he aktiivisesti muuttamaan untaan. Tutkijat kysyivät myös, mitä osallistujat päättivät – ollessaan hereillä – yrittää tehdä unissaan.

Noin 350 osallistujaa antoi esimerkkejä toimista, joita he valveilla ollessaan suunnittelivat toteuttavansa nähdessään seuraavan kerran valveunta.

Useimmiten osallistujat halusivat kokeilla todellisuudessa mahdottomia asioita kuten lentämistä, toisena olemista, taikomista, veden alla hengittämistä, eläinten kanssa puhumista ja aikamatkailua.

Suosituin ajatus oli lentäminen. Valveunta näkemään pystyvät olivat tutkijoiden mukaan aktiivisia unissaan ja pyrkivät toteuttamaan ajatuksiaan kuten seksiä tai suosikkihahmojensa kanssa puhumista. Aina valveuneksijat eivät kuitenkaan muistaneet toteuttaa ennalta päättämäänsä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt