”Missä muussa maassa voisi Kanadassa syntynyt poika pyrkiä USA:n presidentiksi?”

Presidentti Barack Obama viljeli ironista hirtehishuumoria republikaanien ehdokkaasta.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama isännöi torstai-iltana Valkoisessa talossa valtioillallisia Kanadan pääministeri Justin Trudeaulle.

Toimittajien pooliraportin mukaan illallisilla heitettiin huulta.

– Jos asiat lähtevät käsistä, muistakaa että pääministeri on toiminut sisäänheittäjänä, Barack Obama sanoi maljaa nostaessaan.

USA:n presidentin mukaan Kanadan pääministeri saattaa nyt olla Amerikassa suosituin kanadalainen Justin. Viittaus kohdistui teinitähti Justin Bieberiin.

Presidentti jatkoi puhumalla tasa-arvon ja mahdollisuuksien arvoista, jotka hänen mukaansa vaikuttavat meneillään olevaan presidentinvaalin esivaalikierrokseen.

– Missä muualla voisi Calgaryssa (Kanadassa) syntynyt poika kasvaa pyrkimään USA:n presidentiksi, Obama heitti.

Vitsissä oli usean tason huumoria. Pohjalla on sanonta siitä, että USA:ssa kuka tahansa voi saavuttaa mitä vain. Obaman omasta synnyintaustasta on ollut epäilyksiä. Calgaryssa puolestaan on syntynyt republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Ted Cruz.

Justin Trudeau ei jäänyt illallispuheessaan sanattomaksi.

– Väittäisin, että on parempi olla johtaja maassa, joka jatkuvasti voittaa olympiakultaa jääkiekossa. Presidentti Obama voi olla eri mieltä. Ja silti hän kutsui meidät illalliselle. Koska sitä varten ystävät ovat.

– Kukoistakoon erityisside kahden maamme välillä tulevina vuosina, ja harmaantukoot hiukseni paljon hitaammin kuin teidän hiuksenne, Trudeau toivoi.

Kommentit