Verkkouutiset

”Missä muussa maassa voisi Kanadassa syntynyt poika pyrkiä USA:n presidentiksi?”

Presidentti Barack Obama viljeli ironista hirtehishuumoria republikaanien ehdokkaasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama isännöi torstai-iltana Valkoisessa talossa valtioillallisia Kanadan pääministeri Justin Trudeaulle.

Toimittajien pooliraportin mukaan illallisilla heitettiin huulta.

– Jos asiat lähtevät käsistä, muistakaa että pääministeri on toiminut sisäänheittäjänä, Barack Obama sanoi maljaa nostaessaan.

USA:n presidentin mukaan Kanadan pääministeri saattaa nyt olla Amerikassa suosituin kanadalainen Justin. Viittaus kohdistui teinitähti Justin Bieberiin.

Presidentti jatkoi puhumalla tasa-arvon ja mahdollisuuksien arvoista, jotka hänen mukaansa vaikuttavat meneillään olevaan presidentinvaalin esivaalikierrokseen.

– Missä muualla voisi Calgaryssa (Kanadassa) syntynyt poika kasvaa pyrkimään USA:n presidentiksi, Obama heitti.

Vitsissä oli usean tason huumoria. Pohjalla on sanonta siitä, että USA:ssa kuka tahansa voi saavuttaa mitä vain. Obaman omasta synnyintaustasta on ollut epäilyksiä. Calgaryssa puolestaan on syntynyt republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Ted Cruz.

Justin Trudeau ei jäänyt illallispuheessaan sanattomaksi.

– Väittäisin, että on parempi olla johtaja maassa, joka jatkuvasti voittaa olympiakultaa jääkiekossa. Presidentti Obama voi olla eri mieltä. Ja silti hän kutsui meidät illalliselle. Koska sitä varten ystävät ovat.

– Kukoistakoon erityisside kahden maamme välillä tulevina vuosina, ja harmaantukoot hiukseni paljon hitaammin kuin teidän hiuksenne, Trudeau toivoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)