X
SULJE MAINOS
Sosiaali- ja terveysministeriön kyltti Helsingissä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Ministeriöltä lista uusista rajoituksista

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt alueille ohjauskirjeen epidemiatilanteen muutoksen edellyttämistä toimista.

STM:n mukaan alueilla ja paikallisissa tilanteissa on syytä ryhtyä kohdennettuihin tehostettuihin toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Ministeriö suosittelee, että epidemian leviämisalueilla kiristetään maskisuositusta sekä otetaan käyttöön etätyösuositus ja korkean riskin tilaisuuksien rajoitukset.

Lisäksi STM suosittelee, että leviämisalueet ottavat käyttöön tarvittavia rajoituksia myös ns. kohtalaisen riskin tilaisuuksissa, tiloissa ja toiminnoissa.

Terveyhden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tekemässä esimerkinomaisessa riskinarviotaulukossa kohtalaisen riskin tilanteita ovat esimerkiksi ulkona järjestettävät massakonsertit ja urheilutapahtumat, joissa ei ole määriteltyjä istumapaikkoja, messut, yli kymmenen ihmisen kuorot sekä joukkueurheilu, ryhmäliikunta sisätiloissa sekä kontaktilajien harrastamiseen käytettävät sisätilat.

Niinikään listalta löytyy hengellisiin kokoontumisiin käytettävät sisätilat sekä yöpymistä edellyttävien leirien ja kurssien sisätilat siltä osin kun ne kuuluvat tartuntatautilain säännöksen soveltamisalaan.

Koronapassilla voisi vapautua tilaisuuksia ja tiloja koskevista rajoituksista.

Ministeriön suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia, vaan viranomaiset päättävät asiasta itsenäisesti. Päätökset on tehtävä niin, että ne kohdistuvat ensisijaisesti aikuisiin ja vaikuttavat mahdollisimman vähän haitallisesti lapsiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt