Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ministerin vastaus taas myöhässä, kansanedustaja ihmeissään

Ministeri Krista Kiurun piti vastata maanantaina kysymykseen katsomoista. Nyt vastuuta pallotellaan.

Kansanedustaja, entinen huipputason triathlonisti Pauli Kiuru (kok.) jätti toukokuun 11. päivä hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen urheilukatsomoiden yleisörajoituksista. Kysymyksessään Kiuru tiedusteli, voisiko 500 hengen yleisörajaa tarkastella tapauskohtaisesti, jos esimerkiksi jalkapallostadionin kapasiteetti antaa mahdollisuuden suuremman yleisömäärän sijoitteluun väljästi terveydelliset näkökohdat huomioiden.

Kirjallisen kysymyksen käsittelyssä on ollut epäselvyyksiä. Pauli Kiuru kertoi maanantaina saaneensa tiedon, että kirjalliseen kysymykseen ei vastaakaan urheiluministeri Hanna Kosonen (kesk.) vaan asia on siirretty jo kaksi viikkoa sitten perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

– Maanantaina 1. kesäkuuta soitin ensin opetus- ja kulttuuriministeriöön. Sieltä kerrottiin, että asian käsittely on siirretty jo perjantaina 15. toukokuuta sosiaali- ja terveysministeriöön. Kysymykseen vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tartuntatautilain pohjalta. Varmistin asian vielä STM:stä, Kiuru kertoi maanantaina.

Nyt asiassa on tapahtunut jälleen uusi käänne.

– STM:stä HS sai tiistaina tiedon, että selvittelyssä on vielä, vastaako kirjalliseen kysymykseen sittenkin tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Kuka täällä päättää?, Kiuru ihmettelee.

– Nyt pelataan ping pongia kahden ministeriön välillä, hän sanoo.

Ei ensimmäinen kerta

Eduskunnan työjärjestyksen mukaan vastaus kirjalliseen kysymykseen annetaan 21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys toimitettiin valtioneuvostolle. Näin ollen kirjallisen kysymyksen määrä-aika umpeutui tänään tiistaina eli 2. kesäkuuta.

Kokoomuksen Pauli Kiuru. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun eduskunnan työjärjestystä ei ole noudatettu. Juuri perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on vastannut ennenkin myöhässä Pauli Kiurun kirjallisiin kysymyksiin.

– Eduskunnan työjärjestyksellä pyyhitään pöytää. Vastaus taas myöhässä. Urheiluyhteisö odottaa. Kiuru odottaa Kiurua.

Pauli Kiurulta kysytään Twitterissä, ”Ihan näin uteliaasti kun yhteiskuntaopin tunneista on kauan. Mikä on sanktio työjärjestysrikkomuksesta?”

– Ilmeisesti vain julkinen häpeä, Pauli Kiuru sanoo.

– Itse ehdotan, että asian käsittely siirretään vapaapotkuksi eli opposition käsiteltäväksi.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt