X
SULJE MAINOS
Antti Kurvinen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ministeri vastaa: SDP hyväksyi kulttuurin leikkaukset jo huhtikuussa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ei niele SDP:n Ilmari Nurmisen väitteitä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kummastelee SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurmisen puheita kulttuurin leikkauksista.

– Vaikuttaa siltä, että kansanedustaja Ilmari Nurminen ei ole hoksannut SDP:n hyväksyneen tämän jo kehysriihessä huhtikuussa -21. Lisäksi 1 kk sitten oli budjettiriihi, joka käytiin SDP:n pääministerin johdolla, Kurvinen sanoo Twitterissä.

Hän jatkaa sarkastisesti, että onneksi asia on nyt selvinnyt ja SDP:ssä ollaan valmiita korjauksiin.

Ilmari Nurminen totesi eilen Instagramissa, että Kurvisen esityksessä Veikkauksen vähentyneitä tuottoja on esitetty valtion kompensoitavaksi ensi vuonna vain 80-prosenttisesti. Nurmisen mukaan tarve on kuitenkin 100 prosenttia ja tämän eteen ”teemme töitä”. Hän totesi viestinsä taustoittavan päivän uutista.

Antti Kurvinen muistuttaa esitelleensä kulttuurin leikkauslistat kaikille hallituksen opetus- ja kulttuuriministeriön seurantaministereille.

– SDP:n osalta tätä tehtävää hoitaa [liikenne- ja viestintäministeri] Timo Harakka. Olen pahoillani, ettei tieto tästä palaverista ole välittynyt Ilmari Nurmiselle ja muulle SDP:n eduskuntaryhmälle [ryhmän puheenjohtaja] Antti Lindtman, Kurvinen tviittaa.

Ilmari Nurmisen osallistuminen pääministeri Sanna Marinin (sd.) järjestämään kulttuurialan väen illanviettoon Kesärannassa on herättänyt keskustelua. Pääministeri Marin kutsui Nurmista sosiaalisessa mediassa ”eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtajaksi”. Todellisuudessa kyse on kuitenkin epävirallisesta ennen rock-klubina tunnetusta kerhosta, joka muuttui tänä vuonna ”pop-klubiksi”.

– Eli ei kyse mistään verkostosta vaan vanhasta rock-klubista. Epävirallinen ryhmä joka kävi keikoilla yms. Hyvä ehkä korjata pääministerin kautta ettei jää väärä tieto leviämään, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi Twitterissä.

Heinosen mukaan ”kyse on epävirallisesta kaveeriporukasta”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt