Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ministeri Maria Ohisalo IL:lle: Hallitusohjelma vihreille osin pettymys

Sisäministeri on pettynyt turkistarhausta ja tuotantoeläinten koskeviin linjauksiin.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) myöntää Iltalehden haastattelussa, että vihreät pettyivät osin uuden hallituksen hallitusohjelmaan.

Ohisalon mukaan vihreiden kädenjälki näkyi erityisesti koulutusasioissa, mutta hallitusohjelma sisälsi myös joitain pettymyksiä.

– Esimerkiksi tuotantoeläinten tilanteeseen vihreiden poliittiset linjat ovat paljon kunnianhimoisempia kuin mitä ne nyt hallitusohjelmassa ovat, Ohisalo sanoo.

Toisena esimerkkinä Ohisalo mainitsee turkistarhauksen, jota ei mainittu hallitusohjelmassa lainkaan.

– Turkistarhaus on meille asia, josta jonain päivänä – meidän poliittisen ohjelman mukaan – siirtymäajalla luovutaan. Kysymys on meille tärkeä ja jos ei nyt, niin viimeistään seuraavassa hallitusohjelmassa tehdään paremmin, Ohisalo sanoo.

Muun muassa kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) on perännyt hallitukselta vahvempia linjauksia eläinsuojelulain uudistamiseen. Hän on  vedonnut lainsäädännön päivittämisessä hallituspuolueisiin, ”jotka ovat suhtautuneet vakavasti eläinsuojeluun tähänkin asti”.

– Olemme hukanneet eläinsuojelulain uudistuksen vatvomiseen liian monta vuotta. Olisiko eläimelle vihdoin myönnettävä laissa elävän olennon oikeudet, eikä sitä kohdeltaisi esineenä, kuten nykyisessä laissa tulkitaan. Olisiko uusi hallitus myös valmis siirtämään turkistarhauksen lopullisesti historiaan ja koventamaan eläinsuojelurikoksista saatavia tuomioita, Pelkonen painotti aiemmin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt