Ministeri Kimmo Tiilikainen: Eviran ja Mavin yhdistyminen on pitkän tähtäimen investointi

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Maaseutuvirasto Mavi yhdistyvät

– Eviran ja Mavin yhdistäminen edistää elintarvikeketjun ja sen toimijoiden näkökulman ottamista yhä vahvemmin viranomaistyön lähtökohdaksi. Yhdistäminen tarjoaa myös mahdollisuuden toimintatapojen uudistamiselle ja toimintakulttuurin kehittämiselle, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo tiedotteessaan.

Maa- ja metsätalousministeriö päätti huhtikuussa 2016 teettää ulkopuolisen selvityksen Eviran ja Mavin yhdistämisestä. Selvitys luovutettiin ministeri Tiilikaiselle syyskuussa. Selvityksessä kiinnitettiin huomiota mahdollisen yhdistämisen hyötyihin ja riskeihin sekä siihen, mitä vaikutuksia yhdistämisellä olisi virastojen lakisääteisen toiminnan vaikuttavuuteen, tuottavuuteen ja tehokkuuteen.

– Päätös yhdistämisestä syntyi ulkopuolisen selvityksen perusteella, ministeri Tiilikainen toteaa.

Yhdistäminen mahdollistaa tehokkaamman tietohallinnon kehittämisen sekä maatalouden ja elintarviketurvallisuuden toimialojen kokonaisohjauksen. Yhdistämisen yhteydessä arvioidaan myös Maanmittauslaitoksen tietohallintoyksikön rooli kokonaisuudessa.

Yhdistäminen tuo ministerin mukaan uusien maakuntien suuntaan selkeyttä, kun maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla on ruokaketjun osalta tulevaisuudessa vain yksi virasto.

– Päätös on nähtävä pitkän tähtäimen investointina koko ruokaketjun kehittämiseksi, ministeri Tiilikainen kuvaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt