Verkkouutiset

Ministeri: KGB maalasi Naton möröksi – ”mitä tämä kansa oikein ajattelee?”

Entinen ulkoministeri Paavo Rantanen ihmettelee Keskisuomalaisessa suomalaisten vastustusta sotilasliitto Natoa kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yli 30 vuoden uran diplomaattina tehnyttä, lyhyen aikaa ulkoministerinä 1995 toiminutta ja Nokina johtokunnassa istunutta Paavo Rantasta on haastateltu Keskisuomalaisessa. Ministeri Rantanen täyttää tänään perjantaina 80 vuotta.

Paavo Rantasen mielestä ihmiset eivät halua ajatella ikäviä asioita. Tästä syystä Suomessa vastustetaan sotilasliitto Natoon liittymistä.

”Hämmästyin suunnattomasti, kun Hesarissa oli äskettäin taas mitattu Nato-kannatusta, ja 60 prosenttia vastusti. Merkillistä oli se, että myös EU:n ja pohjoismaiden tasolla yhteistyötä tyrmättiin. Mitä tämä kansa oikein ajattelee? Luullaanko, että tässä ei tarvitse kantaa mitään huolta”, Paavo Rantanen toteaa.

Hänen mielestään toinen syy löytyy historiasta.

”Vieläkin Neuvostoliiton aikainen (turvallisuuspoliisi) KGB nauttii työnsä hedelmistä, kun Nato maalattiin täällä Suomessa suureksi möröksi. Mielestäni se on suurta huijausta”, ministeri sanoo.

”Lisäksi ajatellaan, että kunhan me vaan ollaan täällä nätisti, niin ei huolen häivää. Pikkuisen tulee 1930-luku mieleen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)