Liikenneministerin mukaan pääsääntöisesti hygieniasta ja välimatkoista on pidetty kiinni. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ministeri: Jotkut juna- ja bussivuorot ovat olleet liian ruuhkaisia

Liikennöitsijät voivat asettaa matkustuksen ehdoksi kasvojen suojauksen.

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) neuvottelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen.

Kaikki joukkoliikenteen toimijat kokoontuivat kesäkuussa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) kutsusta. Silloin sovittiin pelisäännöistä sujuvan ja terveyden kannalta turvallisen matkustamisen takaamiseksi.

– Pääsääntöisesti hygieniasta ja välimatkoista on pidetty kiinni, mutta jotkut juna- ja bussivuorot ovat olleet liian ruuhkaisia, Timo Harakka toteaa.

Jos liikennöitsijät eivät voi taata turvallisia välimatkoja, ne voivat ministeriön mukaan asettaa matkustuksen ehdoksi kasvojen suojauksen. Finnair on asettanut matkustajille tällaisen ehdon, ja Helsingin seudun liikenne (HSL) suunnittelee asiaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö ei voi tällaista määräystä antaa, mutta se käy asiasta keskusteluja THL:n kanssa. Liikenne- ja viestintäministeriö on jo aiemmin kertonut olevansa valmis ehdottamaan tartuntatautilakiin pykälää, joka koskee velvoittavana myös joukkoliikennettä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt