Anne-Mari Virolainen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Ministeri Anne-Mari Virolainen tapaa kollegoitaan Tukholmassa

Ministerit keskustelevat muun muassa EU:n tulevasta rahoituskaudesta, USA:n ja EU:n kauppasuhteista ja Brexitistä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) tapaa Ruotsin kehitysyhteistyö- ja ilmastoministeri, varapääministeri Isabella Lövinin sekä ulkomaankauppa- ja EU-ministeri Ann Linden Tukholmassa torstaina 17. toukokuuta.

– Ruotsi on meille läheinen kumppani niin kehitysyhteistyössä kuin kauppapolitiikassakin. Meillä on esimerkiksi kauppapolitiikassa paljon yhteisiä intressejä monenkeskisen sääntöpohjaisen kauppajärjestelmän puolustamisessa, ministeri Virolainen toteaa tiedotteessa.

Ministeri Lövinin tapaamisessa on tarkoitus käsitellä muun muassa EU:n tulevan vuosien 2021–2027 rahoituskauden ulkosuhderahoitusinstrumentteja, joista EU:n kehitysministerit keskustelevat seuraavalla viikolla. Ministerit vaihtavat näkemyksiä myös yhteistyöstä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien (ns. SRHR-oikeuksien) edistämiseksi kehityspolitiikassa.

Linden kanssa Virolainen keskustelee muun muassa ensi viikon EU:n kauppaministerikokouksen asialistalla olevista kysymyksistä. Yhdysvaltojen ja EU:n kauppasuhteiden sekä teräs- ja alumiinitullien lisäksi he vaihtavat näkemyksiä muun muassa EU:n kauppaneuvottelutilanteesta sekä Iso-Britannian EU-eron tilanteesta ja vaikutuksista.
Ministeritapaamisten lisäksi Virolainen avaa suomalaisen Balmuirin ensimmäisen ulkomailla sijaitsevan liikkeen Tukholmassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt