Wall Streerillä on ollut erikoinen vuosi. LEHTIKUVA / AFP Johannes Eisele

Miljardien tuottoja koronavuonna – WSJ listasi onnistujia

Talouslehden mukaan moni murroksen nähnyt hedgerahsto teki kovia voittoja.

Yhdysvaltalainen talousjulkaisu on The Wall Street Journal on kerännyt koronavuoden hedgerahastojen kovia tuottoja. Hedgerahastot ovat rahastoja, jotka sijoittavat monenlaisiin instrumentteihin, ei pelkästään osakkeisiin ja korkopapereihin.

Lehti nostaa kärkeen rahastoa hedgerahastoa pyörittävän Jim Davisin. Hänen Woodson Capital Management -rahasto aloitti vuoden 675 miljoonan pääomalla päätyen marraskuun lopulla peräti 1,7 miljardiin dollariin. Rahaston arvo siis 2,5-kertaistui koronavuonna.  Loistotuoton takana oli online-kaupan alan sijoituksia.

Myös tunnetut rahastojohtajat William Ackman ja Chris Hansen löivät WSJ:n mukaan  rahoiksi  heidän hedgerahaston tuottojensa ollessa 63 ja 48 prosenttia. Lehden mukaan hedgerahastot ovatkin lyöneet tänä vuonna esimerkiksi vertailuindeksi S&P 500:n vahvemmin sitten vuoden 2010.

Lehti huomauttaa, että monet amerikkalaiset rahastot kykenivät näkemään koronan aiheuttaman markkinamuutokset panostamalla mm.online-kaupan osakkeisiin tai kodin tarvikkeita kauppaaviin yrityksiin ja myymällä esimerkiksi risteilyalan osakkeita. Kyse on ollut uskalluksesta nähdä muutokset ja ottaa riskejä murrosaikana.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt