”Miksi turvapaikanhakijoissa ei ole kristittyjä?”

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden uskontotaustasta.

Keskustan Antti Rantakankaan kysymyksessä todetaan, että Lähi-idästä tulleet turvapaikanhakijat ovat olleet pääasiassa muslimeja eikä hakijoiden joukossa ole ”juuri lainkaan kristittyjä”.

Silti kymmeniätuhansia kristittyjäkin on paennut kotimaistaan. Rantakankaan mielestä vaikutelmaksi on jäänyt, että he ovat saattaneet kärsiä Syyrian, Irakin ja muun Lähi-Idän tilanteesta kaikkein eniten.

Hän viittaa aiemmin Ouluun erittäin hyvin kotoutuneeseen 120 assyrialaisen kristityn joukkoon. Oulun assyrialaisten yhteisöstä saadun selvityksen mukaan he ovat Rantakankaan mukaan hyvin integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kansanedustajan kysymyksessä tiedustellaan ”onko selvitetty lähtömaasta sitä, miksi kristityt ovat vähemmistönä Lähi-Idästä saapuneissa turvapaikanhakijoissa, koska näiden turvallisuus on yhtälailla vaarassa kuin muslimien”.

Toisena kysymyksenä kysytään ”miten hallitus voisi edistää kristittyjen turvapaikanhakijoiden osuuden kasvua, koska heidän kotoutumisensa on onnistunut kokemusten perusteella hyvin”.

Kommentit