Verkkouutiset

Miksi näistä ei saada päätettyä?

BLOGI

Terve järki ja rohkeus tehdä päätöksiä on kirjoittajan mielestä kadonnut Suomesta.
Mika Walkamo
Mika Walkamo
Yrittäjä, Vanajanlinna Group.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikä ihme meitä vaivaa, kun emme saa päätettyä sellaisistakaan asioista, joita selkeä enemmistö kansasta tukee? Maaseudulla vahinkoa aiheuttavia valkoposkihanhia ja naakkoja ei saa metsästää. Liikenneonnettomuuksia aiheuttavaa peurakantaa ei saa harventaa kuin vähän. Suomalaisia pienpanimotuotteita ei saa tilata Suomesta.

Ay-liikkeen ei tarvitse maksaa veroja. Työperäistä maahanmuuttoa ei saada onnistumaan, vaikka yritykset kärsivät työvoimapulasta.

Kaiken tämän lisäksi sosiaaliturva kannustaa edelleen monia työttömiä pysymään kotona. Valtion ja kuntien talous ei tule kestämään loputtomiin vapaamatkustajia, sillä emme voi elää tulevien sukupolvien kustannuksella ottamalla jatkuvasti lisää velkaa. Valitettavasti yhteiskuntamme on mahdollistanut sen, ettei työtä tarvitse tehdä pärjätäkseen Suomessa. Hyvinvointimme ei voi perustua loputtomiin naapurin työssäkäyntiin.

Työssäkäyvä suomalainen kustantaa kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon – itselleen hän maksaa sen nettotuloillaan ja muille hän maksaa sen veroillaan. Kallista lystiä. Asioiden täytyisi olla toisin: työnteon pitää tarjota hyvä elintaso ja ahkerimmille myös mahdollisuus vaurastua. Ahkeruudesta pitää palkita eikä rangaista. Toki hädässä olevia pitääkin tukea ja auttaa.

Hallitus on näperrellyt työvoimapolitiikassaan jo vuoden verran palkkatuen ja kuntakokeilujen parissa. Valtion johtavat virkamiehet totesivat juuri Helsingin Sanomille, että hallituksen puuhien työllistävät vaikutukset ovat vain muutamia tuhansia luvattujen kymmenien tuhansien sijaan. Tämä tuskin vasemmistopuolueita haittaa. Ay-liikkeen talutusnuorassa oleville puolueille on yksinkertaisesti liian kova paikka lähteä muuttamaan nykyistä sosiaaliturvaa tai tehdä ylipäätään muitakaan muutoksia työmarkkinoiden rakenteisiin.

Yhteiskuntamme on vaipunut nyt tilaan, jossa se ei pysty reagoimaan muutoksiin. Hallituksessa vihreät torppaavat kategorisesti kaikki ympäristöön tai eläimiin liittyvät muutokset, keskustalle ei kelpaa alkoholilainsäädännön muutokset eivätkä sosialidemokraatit halua työelämään rakenteellisia muutoksia. Vasemmistopuolueet nimittäin haluavat pysyä jatkossakin vallassa ay-liikkeen verovapaiden vaalikampanjarahojen turvin.

Olemme nähneet vasta ensimmäisen vaiheen koronan aiheuttamista taloudellisista vaikutuksista. Tilanteen koko vakavuus paljastuu vasta myöhemmin. Syksyllä tulemme näkemään sen, kuinka tilaukset vähenevät, investoinnit pienenevät ja ihmisiä joudutaan lomauttamaan ja irtisanomaan vientiteollisuudessa, rakennusalalla ja matkailu- ja ravintola-alalla. Hallitus joutuu tiukan paikan eteen, kun verotulot kutistuvat entisestään. Silloin ei pitäisi olla enää sijaa vaalilupauksille eikä ideologioille, vaan taloudelliselle realismille.

Seuraavissa vaaleissa tunnistatkin vastuullisen poliitikon siitä, että hän ei lupaa sinulle vappusatasia, neljän päivän työviikkoa eikä muutakaan kivaa.

Jos lupaa, hän huijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat

Suosittelemme

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)