X
SULJE MAINOS
Mikael Pentikäinen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Mikael Pentikäinen: Työllisyys ei parane työaikaa lyhentämällä

Suomen Yrittäjien mukaan työajoista pitäisi sopia mahdollisimman laajalti työpaikoilla.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan Suomen työllisyys ei parane eivätkä rakenneongelmat ratkea työaikaa yleisesti lyhentämällä.

– Sen vaatiminen ei myöskään lisää Suomen houkuttelevuutta yritysten ympäristönä. Työajoista pitäisi sopia mahdollisimman laajalti työpaikoilla, Pentikäinen tviittaa.

Hän jakanut Twitterissä Iltalehden jutun, jossa eduskuntapuolueiden johdolta kysytään, tulisiko heidän mielestään Suomen ottaa laajemmin käyttöön lyhennettyjä työviikkoja tai työpäiviä tai järjestää tästä kokeilu.

Tiistaina uutisoitiin Islannissa tehdystä kokeilusta, jossa julkisen puolen työntekijät kokeilivat lyhennettyä työviikkoa. Viikoittainen työaika väheni kokeilussa 40 tunnista työpaikasta riippuen 36 tai 35 tuntiin, mutta palkka pysyi samana.

Kokoomus, perussuomalaiset ja liike nyt eivät kannata työajan lyhennystä. Kristillisdemokraatit kannattavat sitä vain silloin, jos paikallista sopimista laajennettaisiin ja lyhennyksestä sovittaisiin paikallisesti.

Hallituspuolueista tulee enemmän tukea työajan lyhennykselle. SDP, vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat työajan lyhennystä. Keskusta ei ota siihen suoraan kantaa, ja RKP ei kannata sitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt