Verkkouutiset

Mikael Jungner: Matti Putkosen johtama populismi on kuin rokotus vesikauhua vastaan

Sdp:n entisen puoluesihteerin mielestä ihmiset ovat tulleet immuuneiksi tietynlaiselle populismille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SuomiAreenassa keskusteltiin populismista ja sen eri muodoista Vale, emävale, populismi -paneelissa.

Kreab Helsinki Oy:n toimitusjohtajan, entisen sd-vaikuttaja Mikael Jungnerin mukaan suomalaiset tulevat koko ajan immuunimmaksi populismille ja asiattomalle manipuloinnille.

– Tämä perussuomalaisten työmies Matti Putkosen johtama prosessi on ollut isänmaalle hyväksi. Vähän niin kuin rokotus vesikauhua vastaan, Mikael Jungner sanoi.

Putkonen totesi perussuomalaisten olevan populistinen puolue ja vievän kansan viestiä päätöksentekokammareihin.

– Olemme nyt Eetunaukiolla. Eetu Salin oli yksi ensimmäisiä henkilöitä, jonka nimissä on puhuttu kansanvallasta. Perussuomalaiset jatkavat nyt Eetu Salinin aloittamaa työtä eli puhuvat köyhien ihmisten puolesta ja ovat valmiita pistämään itsensä likoon sen puolesta, että vääryydet oikaistaan, Putkonen selitti.

Johan Edvard ”Eetu” Salin (1866-1919) oli yksi Sdp:n perustajista ja työväenliikkeen alkuaikojen huomattavampia johtajia.

Keskustelun juontajana toiminut Ellun Kanat Oy:n toimitusjohtaja Taru Tujunen viittasi Putkosen kommenttiin ja kysyi, että ”eikös tämä ole ihan kauheata populismia?”.

Putkonen vastasi, että hän puhuu ainoastaan totta.

– Ei siinä ole mitään ongelmaa, Putkonen sanoi.

Jungnerin mielestä Putkonen on osittain oikeassa. Hän katsoo perussuomalaisten vieneen vuorovaikutusta eteenpäin.

– Se toimii niin, että joku tekee jotain sellaista, jota ei aikaisemmin ole joko uskallettu tai haluttu tehdä. Ja tässä tapauksessa se on tämä kansan kosiskelu, Jungner kertoi.

– Jos kertoo kansalaisille, joilla menee huonosti, että sinulla menee huonosti tämän ja tämän takia, niin totta hemmetissä ihmiset innostuvat.

Jungnerin mukaan perussuomalaisten tekeminen on ollut tärkeää, koska puolueen aiheuttaman alkuhämmennyksen jälkeen vakavamielisempi politiikka ja kansanvalta ovat vastanneet siihen.

– Sitä kautta ihmiset ovat tulleet immuuneiksi tietynlaiselle populismille. Ja joka kerta, kun joku löytää populismin nimissä yllättävän tavan puhutella kansalaisia, niin siihen tulee se vastareaktio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)