Mika Lintilän mukaan yritysten kustannustukea kehitetään toimialariippumattomaksi. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Mika Lintilä: Yritysten tuesta toimialasta riippumaton

Elinkeinoministerin mukaan hallitus sai palautetta, kun osa toimialoista ei ollut ensimmäisessä tukimallissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo, että hallituksen tiistain neuvotteluissa ravintoloiden rajoitustoimista käytiin keskustelu myös yritystukien jatkosta. Käsittelyssä on hänen mukaansa ollut jatko jo olemassa olevaan kustannustukimalliin.

− Meillä oli heinäkuussa voimaan tullut kustannustuki, joka päättyi elokuun loppuun, ja tätä tukimallia päätettiin jatkaa. Lähinnä nyt mennään yleistuen puolelle. Sitä tullaan kehittämään toimialariippumattomaksi, ministeri Lintilä sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa hallitus on saanut paljon palautetta tuen ensimmäisestä jaksosta, koska tietyt toimialat eivät olleet siinä täysipainoisesti mukana. Tällaisesta esimerkkinä Lintilä mainitsee muun muassa tapahtuma- ja ravintola-alan.

− Tarkoitus on heti aloittaa valmistelu, että voimassa oleva kustannustukimalli laajennetaan, sen kriteeristö käydään läpi ja se sovelletaan tähän edelleen muuttuvaan tilanteeseen.

Ministeri Lintilän mukaan tarkoitus olisi saada aikaan malli, joka olisi mahdollisimman yleiskattava. Hän sanoo uskovansa, että uudella mallilla saataisiin autettua yrityksiä toimialoilla, jotka ovat kärsineet rajusti koronavirusepidemian seurauksista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt