X
SULJE MAINOS
Mika Lintilä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Mika Lintilä tyrmää Sanna Marinin ehdotuksen kehyksen venyttämisestä

Elinkeinoministerin mielestä luvituksen sujuvoittaminen tukisi uusteollistamista.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tyrmää ajatuksen vihreiden investointien rahoittamisesta kehystä venyttämällä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on aikaisemmin budjetin kehysmenettelyn uudistamista siten, että tulevaisuuteen suuntaavaat investoinnit jätettäisiin kehysmenettelyn ulkopuolelle. Äitiyslomalle jäävä Maria Ohisalo (vihr.) kertoi lauantaina tukevansa pääministerin ehdotusta.

Keskustan tiedotteen mukaan ”keskustelu investoinneista on mennyt väärille urille, kun pohditaan vain julkisia investointeja ja kehyksen tulkintojen venyttämistä.” Lintilän mukaan esimerkiksi luvituksen sujuvoittaminen on ilmainen tapa saada yksityisiä investointeja ja työpaikkoja aikaiseksi tukemaan vihreää siirtymää ja uusteollistamista.

– Yksi ongelma on pitkät lupakäsittelyt viranomaisessa. Mikäli muilla keinoilla ei saada lupakäsittelyjen kestoa lyhennettynä, on otettava käyttöön vuoden enimmäiskesto lupien käsittelylle viranomaisessa. Tästä olisi säädettävä laki vielä tällä vaalikaudella, Lintilä sanoo tiedotteessaan.

Lintilä kertoo Keskustan tiedotteessa haluavansa, että Suomen investointiympäristöstä tehdään Euroopan paras. Hänen mukaansa esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa ymmärretään, että ilmastonmuutoksen torjumiseksi siirtymä vähähiiliseen talouteen on mahdollisuus luoda uutta teollisuutta ja uusia työpaikkoja.

Lintilän mukaan Suomenkin olisi toimittava nyt, jottei vihreän siirtymän investointijuna aja ohi.

-Toiseksi hallituksen tulisi myös käynnistää hanke, jossa arvioidaan keskeisen ympäristösäädösten uudistamista siten, että meillä lainsäädäntö kokonaisuutena edistää eikä estä vihreän siirtymän investointeja, Lintilä sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt