X
SULJE MAINOS
Ryöstöt ja varkaudet voivat keskittyä syrjäisempiin, hiljaisiin apteekkeihin. LEHTIKUVA / ROOPE SALONEN

Mies uhkasi likaisella neulalla – apteekki ryöstettiin kuudesti

Korona-ajan uskotaan vaikeuttaneen huumeiden tuomista Suomeen.

Apteekkari-lehti kertoo Espoon Soukan pääapteekista ja sen Kauklahden sivuapteekista. Niihin on vuoden aikana isketty kuusi kertaa. Kaikki tekijät on saatu kiinni.

Tammikuun 20. päivänä Kauklahden apteekkiin asteli kirkkaan päivänvalon aikana nuori mies. Hän uhkasi henkilökuntaa likaisella neulalla ja ruiskulla vaatien päihdyttäviä lääkkeitä. Ryöstäjä veti laatikoita itse auki ja kahmi mukaansa joitain paketteja ja kassalaatikosta hieman rahaa.

Poliisit tunnistivat ryöstäjän kameran kuvista. Mies oli juuri päässyt putkasta.

Soukassa kolmen apteekkimurron takana oli alaikäisten poikien ryhmä. He jättivät jälkeensä ison sotkun, rikottuja ikkunoita ja paljon verta, jonka DNA:sta heidät tunnistettiin. Ryöstöjen takana olivat eri henkilöt. He olivat valmiiksi sekaisin.

Korona-aika on ammattilaisten arvelun mukaan lisännyt painetta saada päihdyttäviä aineita, kun huumeita ei ole tullut rajojen yli Suomeen.

Poliisihallituksen rikosylikomisario Kari Siivo vahvistaa, että päihteitä ja huumaavia aineita on käytetty enemmän ja käyttörikokset ovat kovassa kasvussa.

Hän kuvailee keskellä päivää tehtyjä apteekkiryöstöjä epätoivoisiksi, päihderiippuvaisten teoiksi.

– Henkilöt ovat välinpitämättömiä niin, että sivullisillekin voi sattua vahinkoja, Siivo toteaa.

Pahimmillaan rikolliset ovat jahdanneet apteekin työntekijöitä ja kuristaneet heitä, haavoittaneet poliisin ja mukiloineet vartijan.

Apteekkiryöstöjä tehtiin viime vuonna kaikkiaan 20, niistä puolet teräaseella uhkaamalla ja yksi ampuma-aseella uhaten. Varkauksia tehtiin ainakin 58.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt