Mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita – näin Juha Sipilä tyrmäsi väitteet PS-suunnitelmista

Pääministerin mukaan politiikka koetaan vastenmieliseksi perusteettomien salaliittoteorioiden takia.

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kävi käsiksi salaliittoteorioihin vastatessaan eduskunnassa ryhmäpuheisiin. Niitä pidettiin hallituspohjassa tapahtuneesta muutoksesta, kun perussuomalaiset viime viikolla hajosi.

– Miksi politiikka koetaan vastenmieliseksi? No, se koetaan vastenmieliseksi sen takia, että täällä kehitellään ihmeellisiä mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita, joihin ei ole mitään perusteita, Juha Sipilä totesi.

– Se että jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta triolla (hallituspuolueiden puheenjohtajilla) olisi joku suunnitelma, se on täyttä mielikuvitustarinaa.

Juha Sipilä kertoi soittaneensa Timo Soinille perussuomalaisten puoluekokoukseen Tallinnasta lauantaina iltapäivällä puheenjohtajiston valintojen jälkeen.

– Soinillakaan ei, ainakaan tuossa tilanteessa, ollut mitään muuta kuin syvä pettymys mielessä.

Sipilän mukaan vaihtoehdot olivat vähissä, kun Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät ilmoittivat julkisuudessa, että he eivät ole valmiita uusiin hallitusneuvotteluihin vaan ainoastaan vaalien kautta.

– Kd ja Rkp katsoivat tässä vaikeassa tilanteessa vastuullisesti Suomen etua ja selvästi olivat valmiita tuohon prosessiin. Mutta tuo pohja mikä olisi syntynyt kokoomuksen, keskustan, Kd:n ja Rkp:n varaan on kovin ohut jatkaa enemmistöhallituksena.

Kommentit