Handsome Her -kahvilan pelisäännöt. / Twitter

Miehiä verottanut kahvila halusi “purkaa patriarkaatin“

Kahvila syyttää arvostelijoitaan “hauraasta maskuliinisuudesta“.

Australian Melbournessa sijaitseva Handsome Her -vegaanikahvila on ilmoittanut lopettavansa toimintansa huhtikuun lopulla taloudellisista syistä.

Vuonna 2017 perustettua kahvilaa on arvosteltu käänteisestä syrjinnästä sen asettamien sääntöjen vuoksi. Yhtiö on tarjonnut istumapaikkojaan ensisijaisesti naisille ja veloittanut miesasiakkailta vapaaehtoisen 18 prosentin ”lisäveron”. Tavoitteena oli paikata miesten ja naisten välistä palkkakuilua.

Handsome Her -kahvila kirjoittaa Facebook-julkaisussaan toimineensa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hengessä ja saaneensa reaktiona ”vihaisten miesten kyyneleitä”.

– Miesvero ei romuttanut liiketoimintaamme, vaikka moni haluaisi uskoa niin. Me emme vain halua omistaa enää kahvilaa, Handsome Her selostaa.

BBC:n mukaan omistajat toteavat saamansa palautteen vahvistaneen käsitystä ”seksismin toksisuudesta” ja tarpeesta ”purkaa patriarkaatti”.

– Olemme lesboja, joten olemme usein havainneet miesten itsetunnon haurauden. Heidän aivonsa eivät voi ymmärtää ajatusta naisesta, joka ei ole kiinnostunut heistä.

Kahvilayrittäjät kertovat suunnittelevansa hitaampaa elämäntyyliä, jonka osana feministinen, vegaaninen ja ympäristöystävällinen politiikka laitetaan etusijalle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt