Mia Laiho. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mia Laiho: Uudet rajoitukset olisivat kuolinisku ravintoloille

Kansanedustajan mukaan ravintoloiden osalta ei ole tiedossa ”exitiä” vielä juhannuksenakaan.

Hallituksen suunnittelema exit-strategia ei ulotu ravintoloihin, kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho huomauttaa Twitterissä.

Hän viittaa Uudessa Suomessa julkaistuun blogikirjoitukseensa. Kirjoituksessaan Laiho kiinnittää huomiota siihen, että kun nykyinen sulku päättyy, on voimassa jo toinen rajoituslaki, joka myös rajoittaa oleellisesti ravintola-alaa 30. kesäkuuta saakka.

– Eli vaikka sulun mahdollistaman lain voimassaolo päättyy 18.4 niin ravintoloiden toimintaa rajoitetaan jo toisella lailla entuudestaan 30.6 saakka.

Eduskunnassa on käsittelyssä myös uusi esitys tartuntatautilaista, joka tiukentaisi nykyisiä rajoituksia entisestään.

– Hallituksen ravintoloiden uudelleen avaamista koskevassa esityksessä anniskelu olisi lopetettava klo 17 ja ravintolat suljettava jo klo 18. Lisäksi olisi määräyksiä muun muassa sallittuihin asiakasmääriin liittyen, Laiho kirjoittaa.

Laiho ja toinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Juhana Vartiainen (kok.) ovat esittäneet lakiesityksen hylkäämistä.

– Lakiesityksen rajoitukset olisivat kuolinisku ravintoloille ja matkailulle. Ravintoloiden osalta exitiä ei ole näkyvissä vielä juhannuksenakaan, Laiho kirjoittaa Twitterissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt