X
SULJE MAINOS
Kansanedustaja pitää päätöstä raskaana virheenä Suomen matkailualan näkökulmasta. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mia Laiho: Keskusta petti Suomen matkailualan

Kansanedustajan mukaan alan toimintaedellytyksillä ei vaikuta olevan merkitystä hallituspuolueille.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho kertoo olevansa pettynyt hallituspuolue keskustan päätökseen äänestää tyhjää niin sanotun kahden testin vaatimuksessa. Suomeen saapuvia henkilöitä koskeva malli on koettu ongelmalliseksi matkailualan kannalta.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö siirtyy eduskunnan täysistunnon äänestykseen, jossa sen odotetaan menevän läpi hallituspuolueiden tuella.

– On valitettavaa, etteivät hallituspuolueet nähneet toisen testin poistoa perusteltuna asiantuntijalausunnoista huolimatta. Kokoomus esitti valiokunnassa pykälämuutosehdotusta toisen testin vaatimuksen poistamisesta, mutta hävisimme äänestyksen. On harmi, ettei asiantuntijoiden näkemyksellä tai Suomen matkailualan toimintaedellytyksillä ole hallituspuolueille merkitystä, Mia Laiho toteaa tiedotteessa.

Valiokunnan asiantuntijakuulemisissa tuotiin esiin, ettei toinen testi 72—120 tuntia maahantulosta olisi enää nykyisessä epidemiatilanteessa välttämätön.

– Hallitus on perustellut toista testiä tilanteessa, jossa väestöllä ei ole laajaa suojaa koronaa vastaan. Hallituksen esityksen perustelut ovat vanhentuneita tilanteessa, jossa väestön rokotuskattavuus on noussut merkittävästi, Laiho sanoo.

Perustuslakivaliokunnan mielestä maahantulorajoitusten voimassaolon jatkamiselle on rokotuskattavuuden kasvusta huolimatta edelleen hyväksyttävät perusteet, mutta se kehotti sosiaali- ja terveysvaliokuntaa tarkastelemaan huolellisesti ehdotetun kahden testin sääntelyn tarvetta.

Myös talousvaliokunta kiinnitti lausunnossaan huomiota toisen testin vaatimukseen, joka voi valiokunnan mukaan vaikuttaa kielteisesti Suomen houkuttelevuuteen matkailumaana.

LUE MYÖS:
Hallituspuolueiden rivit hajosivat – Markus Lohi: Kertoo tuskasta (VU 12.10.2021)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt