Helsingin pörssissä otettiin tulosvaroitus myönteisesti vastaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Metso Outotec antoi positiivisen tulosvaroituksen

Koronaviruksen vähäiset vaikutukset kaivosteollisuuteen näkyvät yhtiön myynnissä ja tuloksessa.

Metso Outotec julkisti maanantaina ennakkotietoja toisen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiön mukaan näyttää saatavilla olevien tietojen mukaan olevan markkinoiden odotuksia parempi.

Metso Outotec tarjoaa on ratkaisuja ja palveluja mineraalien jalostuksessa, kiviainesten käsittelyssä, metallinjalostuksessa ja kierrätyksessä.

Toisen neljänneksen hyvän kehityksen taustalla olivat yhtiön mukaan koronaviruksen suhteellisesti vähäisemmät vaikutukset kaivosteollisuuteen, hyvät tuotemarginaalit ja toimituskyky sekä nopeat ja onnistuneet toimenpiteet kustannusten säästämiseksi.

Metso Outotecin liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 1045 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1054 miljoonaa euroa.
Oikaistu liikevoitto kuitenkin laski vuodentakaisesta 110 miljoonasta eurosta 90 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan liikevoittoa rasittavat kulut, jotka liittyvät Metson osittaisjakautumisen sekä Metson Minerals-liiketoiminnan ja Outotecin yhdistymisen toteuttamiseen.

Metso Outotecin kurssi oli maanantaina iltapäivällä kuuden prosentin nousussa Helsingin pörssissä, joka muuten oli puolen prosentin laskussa.

Uusi yhtiö Metso Outotec perustettiin heinäkuun 1. päivä, kun Metso Mineralsin ja Outotecin yhdistyminen saatiin päätökseen. Samalla Metso Flow Controlista tuli Neles, erikseen listattu itsenäinen yhtiö.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt