Päätoimialoista liikevaihto väheni elokuussa voimakkaimmin metsäteollisuudessa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Metsäteollisuuden liikevaihto laski 20 prosenttia

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni elokuussa 5,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan päätoimialoista liikevaihto väheni elokuussa voimakkaimmin metsäteollisuudessa, peräti 20,4 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi elokuussa 2,4 prosenttia heinäkuuhun verrattuna.

Metsäteollisuuden lisäksi liikevaihto väheni elokuussa voimakkaasti myös kemianteollisuudessa, 16,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Näiden lisäksi liikevaihto väheni myös toimialoilla kaivostoiminta ja louhinta, sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto sekä tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuus.

Liikevaihto kasvoi runsaimmin sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 13,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Metalliteollisuuden liikevaihto kasvoi 2,2 prosenttia ja elintarviketeollisuuden 0,3 prosenttia.

Työpäiväkorjattu vientiliikevaihto väheni heinäkuussa suurimmalla osalla päätoimialoista. Vientiliikevaihto väheni voimakkaimmin metsäteollisuudessa, 24,5 prosenttia vuodentakaisesta. Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden vientiliikevaihto oli 17,5 prosenttia ja metalliteollisuuden vientiliikevaihto 10,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin

Myös tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden sekä kemianteollisuuden vientiliikevaihdot vähenivät vuodentakaisesta.

Vientiliikevaihto kasvoi heinäkuussa vain kahdella päätoimialalla, eli kaivostoiminnassa ja louhinnassa 27,2 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa 10,2 prosenttia.

Kotimaan liikevaihto väheni heinäkuussa voimakkaimmin kemianteollisuudessa, 20,8 prosenttia, sekä kaivostoiminnassa ja louhinnassa, 15,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Metsäteollisuuden kotimaan liikevaihto oli 7,1 prosenttia ja elintarviketeollisuuden kotimaan liikevaihto 2,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Kotimaan liikevaihto kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 3,5 prosenttia ja tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa 1,7 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt