Merkelin puolueesta kova vaatimus: 1 000 pakolaista karkotettava päivittäin

Liittokansleri Angela Merkelin CDU-puolueen pääsihteerin mielestä Saksan osavaltioiden pitäisi karkottaa päivittäin noin 1 000 turvapaikanhakijaa, joiden hakemukset on hylätty.

– Jos keskimäärin joka toinen turvapaikkahakemus hylätään, siinä tapauksessa osavaltioilla on velvollisuus karkottaa 1 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa joka päivä, sanoo Saksan kristillisdemokraattisen unionin (CDU) pääsihteeri Peter Tauber.

– On tietenkin oikein, että me jatkamme tämän suuren haasteen hoitamista (pakolaisten saapuminen maahan).

Kun katsoo koko viime vuotta, Tauberin mielestä Saksaan saapuu edelleen liikaa ihmisiä päivittäin, vaikka lukumäärä on pudonnut marraskuun 10 000 maahantulijasta nyt jo 3 000 saapujaan, kertoo The Local viitaten Rheinische Postiin.

Tauberin mukaan Saksaan tulevien ihmisten tekemiin rikoksiin ja haluttomuuteen integroitua on sovellettava nollatoleranssia.

Yhä useampi saksalainen on omaksunut Tauberin linjan Kölnin uudenvuoden tapahtumien varjossa. Poliisille on tehty toistaiseksi 560 rikosilmoitusta seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

– Sadat tuhannet hyväksyvät kiitollisina avun, opettelevat saksaa ja haluavat integroitua. Niille, jotka eivät halua käyttää tätä tilaisuutta hyväkseen, viesti on selvä: ”ette saa jäädä tänne”, Tauber toteaa.

Kommentit