Merja Kyllönen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Merja Kyllönen: Kaikki ei ratkea lisärahalla tai lakimuutoksin

Kansanedustaja peräänkuuluttaa sote-ratkaisuihin tervettä järkeä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen kertoo päätyneensä sote-keskustelua seuratessaan lopputulemaan, että lopulta mikään ei muutu pelkästään lainsäädäntömuutoksilla tai lisärahalla. Hänen mukaansa kaikki on pääsääntöisesti kiinni rohkeudesta tehdä ja toimia, eikä terveen järjen käyttämisen sijaan tulisi piiloutua pykäläviidakon taakse.

– Elin pitkään ajatuksessa, että kaikki ratkeaa lisärahalla tai lakimuutoksin. Onneksi jo vuosia sitten ymmärsin, että suuri osa asioista voidaan korjata ja muuttaa ihmisten arkisella toiminnalla, Kyllönen sanoo mielipidekirjoituksessaan Kainuun Sanomissa.

Kyllösen mukaan muutoksen aikaansaamiseksi tulisi olla valmis miettimään uusiksi arkisia prosesseja, yhteistyömahdollisuuksia, kaikkien hallinnon rajojen fiksua ylittämistä, johtamismalleja ja arkisesti oman työn tekemistä. Hänen mukaansa myös hyvästä johtajuudesta ja johtamisesta pitää uskaltaa puhua.

– Vain niin me voimme kehittää asioita niin, että nykyiset eväät ovat fiksummin jaossa ja tekeminen johtaa toimiviin rakenteisiin, jotka palvelevat arjessa jokaista, rahapussin sisällöstä riippumatta. Lisää rahaa ja henkilökuntaakin tarvitaan, mutta ikuinen mantra pelkästä lisärahasta palvelujärjestelmäämme on tullut sekin tiensä päähän.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt