Europarlamentaarikot joutuivat varkaiden uhriksi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Meppien toimistoihin murtauduttiin Brysselissä

Kymmenistä toimistoista varastettiin muun muassa tietokoneita ja tabletteja.

Ainakin 50 europarlamentaarikon toimistoon on murtauduttu ja tavaroita varastettu koronakaranteenin aikana Brysselissä, uutisoi Politico.

Murrot tapahtuivat maalis-huhtikuussa, kun parlamenttirakennus oli suljettuna koronakaranteenin vuoksi. Varkaat onnistuivat pääsemään sisään suljettuun rakennukseen ja murtautuivat lukittuihin arkistokaappeihin, tutkivat papereita ja veivät mukanaan muun muassa tietokoneita ja tabletteja.

Tiedossa ei ole, ovatko suomalaiset europarlamentaarikot joutuneet murtojen uhriksi.

Joihinkin toimistoihin oli myös murtauduttu ilman, että mitään oli varastettu. Italialainen europarlamentaarikko Massimo Casanova kertoi Facebook-sivuillaan, että hänen arkistokaappeihinsa oli murtauduttu, mutta mitään ei ollut kateissa.

Europarlamentin turvallisuuspalvelu DG SAFE on saanut osakseen ankaraa kritiikkiä murtojen johdosta. Saksalaisen europarlamentaarikon Nico Semsrottin mukaan DG SAFE ei ollut varoittanut tai tiedottanut europarlamentaarikkoja murroista.

– Tämän pitäisi olla valtava skandaali. En ymmärrä, miksi kaikki pitävät suunsa supussa, Semsrott tylyttää.

Europarlamentin tiedottajan mukaan DG SAFE tutkii murtoja ja on ollut yhteydessä Belgian viranomaisiin. Tiedottaja kertoi, että DG SAFE kasvatti välittömästi vartijoiden määrää rakennuksessa murtojen tultua ilmi.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt