X
SULJE MAINOS
Euroopan parlamentin Louise Weiss -päärakennus Strasbourgissa Ranskassa LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Mepeillä tiukat koronasäännöt – ”perspektiiviä suomalaiseen passikeskusteluun”

EU-tuomioistuin hylkäsi valitukset koskien EU-rakennuksiin sisään pääsyä.

EU:n tuomioistuin vahvisti tiistaina, että EU:n parlamentti voi vaatia jäseniltään ja henkilökunnalta koronarokotussarjaa, negatiivista testitulosta tai todistusta sairastetusta koronasta sisäänpääsyn edellytyksenä EU:n rakennuksiin. Asiasta kertoo Politico-lehti.

Jotkut parlamentaarikot ja heidän avustajansa olivat kannelleet EU-parlamentin lokakuussa hyväksymistä säännöistä tuomioistuimeen. Se katsoi kuitenkin, etteivät parlamentin voimassa olevat koronasäännöt estä parlamentaarikkoja tekemästä työtään.

– Tästä hieman perspektiiviä suomalaiseen passikeskusteluun, twiittaa Elinkeinoelämän keskuliitossa työskentelevä juristi Mikko Nyyssölä. EK on vaatinut jo jonkin aikaa koronapassin ulottamista työpaikoille.

Suomen eduskuntatalossa ei ole vastaavia rajoituksia kansanedustajien tai virkamieskunnan sisäänpääsylle, mitä EU-parlamentaarikoilta edellytetään. Hallitus pohtii paraikaa kuitenkin koronapassin ulottamista myös työpaikoille. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) katsoi eilen eduskunnassa, että asia tulisi valmistella kuitenkin kolmikantaisesti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt