Mielenosoittajat ovat aseistautuneet jousipyssyillä. LEHTIKUVA / AFP Isaac Lawrence

Mellakat jatkuvat Hongkongissa, poliisia ammuttiin jousipyssyllä

Poliisi ja opiskelijat ovat ottaneet yhteen yliopistokampuksella.

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet sunnuntaina. Viranomaisten mukaan yksi poliisi haavoittui, kun mielenosoittajat ampuivat jousipyssyllä hänen jalkaansa. Asiasta kertoo CNN.

Yhteenottoja on tapahtunut Teknillisellä yliopistolla, jota sadat opiskelijat pitävät hallussaan. Mielenosoittajien kerrotaan varustautuneen jousipyssyjen lisäksi keihäillä, tiiliskivillä ja polttopulloilla. Poliisi puolestaan on käyttänyt kyynelkaasua ja vesitykkejä mielenosoittajia vastaan.

Osa Hongkongin kouluista ja yliopistoista suljettiin tiistaina mielenosoitusten takia. Viranomaisten mukaan koulut ovat ainakin vielä maanantaina suljettuna.

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet lähes puoli vuotta. Pelkästään tällä viikolla mielenosoituksissa on loukkaantunut kymmeniä ihmisiä.

Väkivaltaisiksi äityneet protestit saivat alkunsa lakiesityksestä, joka mahdollistaa rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Myöhemmin mieltä on osoitettu laajemmin demokratiakehityksen puolesta.

Hongkong on Kiinan erityishallintoalue. Se oli pitkään Britannian hallinnassa. Hongkong siirtyi 1997 Kiinan hallintaan yksi maa, kaksi järjestelmää -periaatetta soveltaen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt