Sanomalehtiä Tikkurilan kirjastossa viime kesänä. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Mediayritykset haluavat valtiontukea kriisin takia

Tiedonvälitys on Medialiiton mukaan uhattuna mediamainonnan nopean vähentymisen vuoksi.

Medialiitto ehdottaa, että hallitus ottaa käyttöön tilapäisen valtiontuen sanoma- ja aikakauslehtiä julkaiseville mediayrityksille.

– Jotta tuki ei vääristäisi yritysten välistä kilpailua, ehdotamme sen toteuttamista lehtitilauksista ja irtonumeromyynnistä maksettujen arvonlisäverojen palautuksena yrityksille tai vaihtoehtoisesti määräaikaisena paluuna arvonlisäveron nollaverokantaan, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg totea tiedotteessa.

Vastaavasti myös mediamyyntituloista maksettavat arvonlisäverot pitäisi palauttaa yrityksille vuoden ajalta.

– Tilapäistä tukea tarvitaan myös mainosrahoitteisille medioille, joiden tuottamat sisällöt ovat kuluttajille maksuttomia. Se koskisi kaikkia päätoimittajavastuulla toimivia medioita, joilla on mainostuloja. Näin tuki ulottuisi myös kaupunkilehtiin sekä yksityisiin radio- ja tv-kanaviin, Holmberg toteaa.

Keskeisillä viranomaisilla on nyt oikeus velvoittaa medioita julkaisemaan valmiuslain soveltamista koskevia tiedotteita korvauksetta. Medialiitto kuitenkin kannustaa viranomaisia ostamaan informaatiolleen normaaliin tapaan mainostilaa ja mainosaikaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt