Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski

Media ei saa osallistua republikaanien presidenttiehdokkaan valintatilaisuuteen

Tapaus on ainutkertainen USA:n modernissa poliittisessa historiassa.

Media ei saa osallistua republikaanien puoluekokoukseen, jossa valitaan puolueen presidentti- sekä varapresidenttiehdokas Yhdysvaltain marraskuisiin presidentinvaaleihin, uutisoi CNN.

Kokous järjestetään Pohjois-Carolinan Charlotessa 21.–24. elokuuta. Päätös median rajaamisesta ulos tapahtumasta on tehty osavaltion koronavirustilanteesta johtuvien rajoitusten vuoksi.

Vaikka media ei saakaan osallistua tapahtumaan, on tapahtuman joistain osista, esimerkiksi äänestyksestä Donald Trumpin virallisesta nimittämisestä, saatavilla kuvaa suoratoistona.

Median läsnäolon kieltäminen on CNN:n mukaan ”ennennäkemätöntä Yhdysvaltojen modernissa poliittisessa historiassa.”

– Kerromme ilomielin, jos tämä muuttuu, mutta me työskentelemme osavaltion ja paikallisten parametrien puitteissa koskien sitä, kuinka monta ihmistä voi osallistua tapahtumiin, kokouksen tiedottaja sanoi.

Tapahtumaan on tulossa muitakin poikkeusjärjestelyjä. Trumpin ei oleteta pitävän julkista kiitospuhetta, vaan kiittävän valitsijamiehiä yksityisesti.

Tilarajoitusten vuoksi kaikista valitsijamiehistä kokoukseen saapuu 336. Heistä jokainen edustaa kuutta valitsijamiestä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt