Presidenttihdokas Matti Vanhanen keskustan puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantaina. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Matti Vanhanen varoittaa toisiaan seuraavista muuttoaalloista

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen varoittaa toisiaan seuraavista muuttoaalloista Eurooppaan.

Matti Vanhasen mukaan alkaneen vuosisadan todelliset haasteet suomalaisille tulevat terrorismista, ilmastonmuutoksesta, Afrikan väestöräjähdyksestä ja siihen liittyvästä mahdollisesta ruokapulasta viljelysmaan supistuessa.

– Aasian kehitys 1960-luvulta alkaen osoittaa sen, että köyhyys ja ruokapula ovat käännettävissä väestönkasvustakin huolimatta kehitykseksi. Aasian nousu perustui kansainvälisiin investointeihin – ei niinkään suoraan kehitysapuun. Myös Afrikasta on tehtävissä tulevaisuuden maanosa eurooppalaisin, aasialaisin ja amerikkalaisin investoinnein, Vanhanen sanoi keskustan puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantaina.

– Ellemme onnistu tässä, joudumme näkemään ihmisten muuttoaallon toisensa perään. Ne suuntautuvat Eurooppaan. Siksi uudistusten rintama on yhteisvoimin saatava sinne, missä ongelmat ovat kärjistymässä, hän jatkoi.

Vanhanen totesi, että Suomi on yksin pieni toimija, mutta meidän on yhdessä kymmenien muiden samanlaisten maiden ja yhdessä liike-elämän kanssa oltava kärsivällisesti rakentamassa yhteistyötä.

– Aivan kuten Aasiankin kohdalla on käynyt: kehitys koituu nopeasti myös hyödyksi itsellemme kaupan lisääntyessä, hän uskoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt