X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Matti Vanhanen: On aika vahvistaa koko Suomen elinvoimaa

Suomi tarvitsee huippuosaajia, valtiovarainministeri sanoo.

Suomi kaipaa nyt kasvupotentiaalin vahvistamista, kirjoittaa valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan. Suuri apu tähän on huippuosaajien houkutteleminen Suomeen, ministeri kirjoittaa.

Vanhanen kertoo ehdottaneensa syyskuun budjettiriihessä nopeampaa oleskelu- ja työlupien myöntämistä EU:n ulkopuolisille huippuosaajille. Vanhasen esitys sai muiden hallituspuolueiden tuen.

– Aloitteeni voi ensi kuulemalta tuntua pieneltä uudistukselta. Ihmisten ja yritysten toiminta on kuitenkin koronan vaikutuksesta muuttunut. Meneillään on lisäksi kansainvälisen politiikan epävarmuuden, ilmastonmuutoksen riskien, luonnonilmiöiden sekä teknologiakehityksen aikaansaama suuri murros, Vanhanen arvioi.

Työelämän muutokset, kuten etätöiden yleistyminen, avaavat Suomelle uusia mahdollisuuksia, Vanhanen toteaa. Suomi on tasa-arvoinen ja turvallinen yhteiskunta, ja näitä vahvuuksia on ministerin mukaan kirkastettava osaajien houkuttelemiseksi.

– Hallituksessa näihin uusin mahdollisuuksiin tartutaan. Etätyön tarvitsemat huippunopeat yhteydet tuodaan koko maahan osana kestävän kasvun ohjelmaa, Vanhanen kirjoittaa, ja kertoo hallituksen panostavan myös maahanmuuton prosessien digitalisointiin.

– Nyt on juuri oikea aika vahvistaa koko Suomen elinvoimaa. Sitä tukee maine maana, jonne on helppo tulla yrittämään, investoimaan, tutkimaan, opiskelemaan ja perheellistymään, ministeri uskoo.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt