Matti Vanhanen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Matti Vanhanen MTV:lle: Koronan jälkeen taloudessa nopea palautuminen

Valtiovarainministerin mukaan suomalaisten yritysten on oltava valmiina koronan jälkeiseen talousbuumiin.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo MTV:n Uutisextrassa, että yritysten kannattaa miettiä, miten ne pääsevät iskemään kiinni markkinoihin ja koronan jälkeiseen ”lyhytaikaiseen talousbuumiin”.

– On varmaa, että koronan jälkeen maailmantaloudessa tulee nopea palautuminen ja jopa kilpajuoksua kuka saa markkinoita. Suomalaisten yritysten pitää olla valmiina, Vanhanen sanoo haastattelussa.

Sen vuoksi Vanhanen patistaakin yrityksiä ja työntekijöitä käyttämään kaikki mahdolliset paikallisen sopimisen keinot, jotta suomalaiset yritykset ovat kilpailukykyisiä koronakriisin loputtua.

Haastattelussa Vanhanen ilmaisee huolensa siitä, miten viennin käy ensi vuonna koronakriisin keskellä ja tuleeko siitä Suomen talouden seuraava iso takaisku.

Toisaalta tuoreet rokoteuutiset luovat investointiuskoa yrityksiin. Koronarokotusten on määrä alkaa Suomessa ensi tammikuussa.

– Koronarokote vaikuttaa yritysten talouteen ja investointiherkkyyteen paljon enemmän psykologisesti kuin itse terveystilanteeseen. Onneksi rokote nyt tuli, Vanhanen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt