Matti Vanhanen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Matti Vanhanen MT:lle: Keskusta voi voittaa vaalit

Entinen pääministeri odottaa puolueelle noin 4 prosentin kasvua.

Kansanedustaja Matti Vanhanen (Kesk.) uskoo Keskustan mahdollisuuksiin kevään eduskuntavaaleissa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Vanhanen arvioi, että vaalivoittoon riittää niukka 20 prosentin kannatus. Uusimpien kannatusmittausten mukaan Keskustan kannatus on nyt 16,1 prosenttia.

– Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että viimeisen puolen vuoden aikana tapahtuu useiden prosenttiyksiköiden muutoksia. Se on kuitenkin luonnonlaki, että hallitusvastuu rasittaa jonkin verran. Niin minullekin kävi pääministerinä vuonna 2007, kun kannatus tippui prosenttiyksikön, Vanhanen arvioi.

Vanhasen mukaan hallitusvastuu ei näy Kokoomuksen kannatuksessa yhtä paljon, koska se ei toiminut päähallitusvastuussa. Tämä antoi Vanhasen mukaan Kokoomukselle enemmän liikkumatilaa pitää omia kärkiteemojaan esillä.

– Tämä dilemma on ollut aina olemassa. Varsinkin pääministerin pitää tehdä töitä hallituksen sisäisen koheesion puolesta ja silloin ei voi olla itse ristiriitoja käynnistämässä. Pääministeri joutuu työskentelemään vähän kädet selän takana, Vanhanen arvioi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt