Matti Vanhanen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matti Vanhanen: En muuta lausuntojani työllisyystoimista

Rahaministerin mukaan päätökset tehdään budjettiriihessä.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi keskiviikkona Säätytalon portailla, ettei muuta aiempia lausuntojaan työllisyystoimien aikataulusta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti yllättäen keskiviikkona Säätytalolla, että päätökset 30 000 uudesta työpaikasta voidaan siirtää vuoden loppuun. Hänen mukaansa asiasta on keskusteltu hallituksessa ja viisikossa, ja joustoista olisi yhdessä sovittu.

Matti Vanhanen totesi viimeksi lauantaina Helsingin Sanomien haastattelussa, että budjettiriihi toimien takarajana pitää. Vanhasen on jopa epäilty erehtyneen aikataulusta.

– Olen kuullut näistä tulkinnoista. En minä omia lausuntojani mihinkään muuta. Päätöksiä tehdään, Matti Vanhanen totesi toimittajille Säätytalon portailla keskiviikkona.

– Olen kuullut näitä tulkintoja [aikataulun muuttamisesta], mutta en ole kuitannut niitä missään vaiheessa. Omalta osaltani budjettiriihen valmistelu jatkuu.

Matti Vanhasen mukaan keskustalla ja SDP:llä on asiasta ”näemmä ainakin vivahde-eroja”.

Myös keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä ilmaisi olevansa Vanhasen kanssa samoilla linjoilla. Hän vetosi hallitusohjelman kirjaukseen, jonka mukaan 30 000 uudesta työpaikasta päätetään syksyn budjettiriiheen mennessä.

– Eiköhän siitä neuvotella hallituksen sisällä eikä julkisuuden kautta. Eiköhän tärkeintä ole se, että tulemme täyttämään ne kirjaukset, mitkä on hallitusohjelmassa ja lisätalousarvion kirjauksissa. Jatketaan siitä, Lintilä totesi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt