X
SULJE MAINOS
Matti Vanhanen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matti Vanhanen AP:lle: Terveiset Elokapinalle, edellinen aurinkomatkani 2004

Ex-pääministeri arvostelee liiallista pyrkimystä urbaanisuuteen.

Ex-pääministeri, toukokuussa valtiovarainministerin salkusta luopunut Matti Vanhanen (kesk.) kertoo Aamupostille, etteivät hänen tulevaisuudensuunnitelmansa tämän vaalikauden jälkeen ole vielä selvät.  Vanhanen ilmoitti vuosi sitten jättävänsä valtakunnanpolitiikan tämän vaalikauden jälkeen.

Yksi asia on kuitenkin hänen mukaansa varma: Pitkiä ulkomaanmatkoja ei ole luvassa.

– Terveisiä vain ilmastotekoja vaativille Elokapinan porukoille, että itse tein edellisen etelän lomamatkani vuonna 2004. Töiden vuoksi olen kyllä joutunut lentämään, mutta niin sanotuilla aurinkolomilla en ole ilmastosyistä enää käynyt. Enkä käy. Jatkossa teen korkeintaan kulttuurimatkoja lähikohteisiin kuten Pietariin tai Tukholmaan, Vanhanen muun muassa Aamupostin ja Nurmijärven Sanomien julkaisemassa jutussa.

Hän arvostelee mielestään Suomen politiikassa valloillaan ollutta liallista pyrkimystä urbaanisuuteen.

– Näen, että siinä on kyse myös ideologiasta, pyrkimyksestä tavoitella Suomeen jotakin, mitä emme oikeasti ole. Nurmijärvellä on slogan ”ylpeästi lande”. Se osoittaa, että olemme sinut asian kanssa. Sama ajatustapa pitäisi saada koko Suomeen, Vanhanen sanoo.

– Valtaosa Suomen kaupungeista on lopulta aika idyllisiä. Ei pitäisi tavoitella sitä, mitä ei oikeasti olla.

Ex-pääministerin mukaan hänen poliittisen uransa raskaimpia hetkiä ovat olleet Konginkankaan bussionnettomuus, kouluampumiset ja vuoden 2004 tsunami.

Vanhanen kokee olleensa uransa aikana ”tietyllä tavalla median koekappale”.

– Mediatkin ovat sen jälkeen oppineet ja muuttaneet verkkotekemistään. Sellaista julkisuutta tuskin enää tässä ajassa tapahtuisi. Poliitikotkin nykyään varjelevat enemmän yksityiselämäänsä, Vanhanen sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt