Matti Apunen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matti Apunen: Ideologinen sote-sekoilu uhkaa sairaalamenestyksiä

EVA:n ex-johtaja arvostelee sote-uudistusta.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen soteuudistus uhkaa julkisomisteisia ja menestyneitä sairaaloita, arvostelee Elinkeinoelämän valtuuskunnan ex-johtaja Matti Apunen. Hän luonnehtii Sydänsairaalan ja tekonivelsairaala Coxan tulevaisuudesta syntynyttä epävarmuutta ”sotesekoiluksi”.

Aamulehti uutisoi lauantaina Tampereella sijaitsevien Sydänsairaalan ja  Coxan nykymuotoisen toiminnan olevan uudistuksen myötä uhattuna. Julkisomisteiset Coxa ja Sydänsairaala rinnastetaan esitetyssä lainsäädännössä yksityisiin yhtiöihin, eikä niitä lasketa uusien hyvinvointialueiden omaksi palvelutuotannoksi.

– Sotesekoilu uhkaa Tampereen julkisomisteisia tekonivelsairaala Coxaa ja Sydänsairaalaa, jotka ovat menestys mutta ”epädemokraattisia”, Apunen kirjoitti Twitterissä lauantaina.

– Hallituksen huikea Catch-22: ”Julkinen sektori ajattelee vain ihmisten parasta, mutta veronmaksajien omistama Coxa hakee vain omistajan parasta.”

Käsitteellä Catch-22 viitataan tilanteeseen, jossa ongelman ainoa ratkaisu on ongelman itsensä estämä.

Matti Apunen toimi EVA:n johdossa 2010-2019 ja sitä ennen tamperelaisen Aamulehden vastaavana päätoimittajana. Nykyään hän toimii työelämäprofessorina Tampereen yliopistossa.

LUE LISÄÄ: ”Tämä on hullua” – kansanedustaja tyrmistyi sairaaloiden lopettamisuhasta 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt