X
SULJE MAINOS
Matkustaja Heathrow'n lentoasemalla. / LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Matkustajilta vaaditaan pian vain pikatestejä Britanniassa

Ministerin mukaan muutos tarkoittaa askelta kohti normaalimpaa kansainvälistä matkailua.

Britannian hallitus on päättänyt linjanmuutoksesta matkailjoiden koronavirustestaukseen.

Maahan palaavilta henkilöiltä edellytetään 24. lokakuuta lähtien vain pikatestejä, jotka ovat monta kertaa perinteisiä PCR-testejä edullisempia.

Liikenneministeri Grant Shappsin mukaan muutos helpottaa monien perheiden tilannetta ennen syskyn lomakautta ja tukee matkailualan toipumista pandemiasta. Testi olisi otettava kahden vuorokauden kuluessa Britanniaan paluun jälkeen.

– Luopuminen kalliista ja pakollisesta PCR-testauksesta vauhdittaa matkailualaa. Muutos on merkittävä askel kansainvälisen matkailun palaamisessa kohti normaalitilaa ja kannustaa ihmisiä varaamaan matkoja luottavaisin mielin, Shapps toteaa tiedotteessa.

Henkilö ohjataan ilmaiseen PCR-testiin, jos pikatesti on positiivinen. Rokottamattomien aikuisten on edelleen vietettävä kymmenen päivää kotikaranteenissa ja otettava useita PCR-testejä paluun jälkeen.

Osa kansanedustajista on vaatinut kaikkien testausvaatimusten purkamista täysin rokotettujen matkailijoiden osalta. Matkailualan järjestö PC Agency on huomauttanut, että testilaitteiden kustannukset voi ymmärtää matkailulle asetettuna lisäverona.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt