Viron keskuspankin mukaan suomalaisten Virossa käyttämä rahasumma kasvoi viime vuonna, kun suomalaisen Kaupan Liiton mukaan Viroon jätetty rahapotti on pienentynyt vuosi vuodelta. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Matkailujohtaja IL:lle: Viron kalleutta liioiteltu Suomessa

Margus Sameli hylkää väitteet suomalaisturistien kaikkoamisesta.

Viron matkailunedistämiskeskuksen johtajan Margus Samelin mukaan Viron kalleutta on liioiteltu Suomessa, kertoo Iltalehti.

Samelin mukaan Suomessa on liioiteltu suomalaisten katoa Virosta. Viron matkailunedistämiskeskuksen laskelmien mukaan Viron suomalaisturistien määrä notkahti viime vuonna noin viisi prosenttia edellisvuodesta, mutta samaan aikaan Viron keskuspankki kertoi suomalaisten Virossa käyttämän rahasumman kasvaneen.

–  Ilonpilkkuja löytyy. Tartossa suomalaismäärät ovat kasvaneet vahvasti Otepäällä järjestettyjen Maailman Cup -hiihtokilpailujen vuoksi. Aiomme jatkossakin panostaa Viron suurtapahtumien markkinointiin, Sameli kertoo.

Matkailujohtaja ei usko, että Virosta tai etenkään Tallinnasta on tullut niin kallis matkakohde, että suomalaiset sen vuoksi olisivat hylänneet Viron. Hänen mukaansa Viron kalleutta on jopa liioiteltu Suomessa.

– Halpakohde emme ole, mutta haluamme olla kohde, jossa hinnan ja laadun suhde on hyvä. Toisaalta pitää muistaa, etteivät turistiviranomaiset päätä hintatasoa. Siitä päättävät yrittäjät, Sameli tiivistää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt