Tanska avasi koulunsa ja päiväkotinsa 15. huhtikuuta. LEHTIKUVA / TANELI MÄNNIKKÖ

Matka Ruotsiin – viidelle koulun opiskelijalle korona

12 lukio-opiskelijan ryhmä matkusti Tanskasta Ruotsiin toukokuun lopulla.

Viiden tanskalaislukion opiskelijan kerrotaan saaneen koronavirustartunta sen jälkeen, kun ryhmä lukio-opiskelijoita matkusti Ruotsiin, ruotsalaislehti Kvällspostenissa kerrotaan.

Tartunnat todettiin Roskilden Katedraalikoulussa noin 30 kilometrin päästä maan pääkaupungista Kööpenhaminasta. Ruotsissa vieraili helatorstaina 21. toukokuuta yhteensä 12 opiskelijaa. Koronatesti tehtiin kaikille ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, joista viidellä todettiin tartunta.

Tartuntojen seurauksena lukion ensimmäisen vuosikurssin lähiopetus on päätetty lopettaa 12. kesäkuuta asti. Toinen ja kolmas vuosikurssi eivät olleet samaan aikaan koulussa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa.

Koululla ei kerrota olevan osaa matkan järjestämiseen.

– Tämä on tietysti erittäin valitettavaa, koulun rehtori kommentoi asiaa opiskelijoille todeten, että lähiopetus lopetetaan Tanskan potilasturvallisuuslautakunnan pyynnöstä.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen on todennut, ettei tanskalaisille suositella ulkomaanmatkoja muualle kuin Saksaan, Norjaan ja Islantiin ennen syyskuun alkua.

Linjaus on herättänyt närää Ruotsissa. Rajoja on toivottu avattavaksi työmatkaliikenteen lisäksi turisteille niin, ettei Tanskasta Ruotsiin tai Ruotsista Tanskaan matkustavien tarvitsisi olla karanteenissa. Tanska ei toistaiseksi ole lämmennyt ehdotukselle Ruotsin koronavirustilanteen takia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt