X
SULJE MAINOS
Matias Mäkynen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matias Mäkynen: Annika Saarikon puheet ikäviä

SDP:n varapuheenjohtajan mukaan talouden tasapainottamisesta on eri näkemyksiä.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puheita velkaantumisesta ikävinä.

– En ymmärrä tätä jatkuvaa puhetta toisten puolesta @AnnikaSaarikko. Se on ikävää, Mäkynen toteaa Twitterissä.

– Velkaantumisesta on yhteinen huoli. Talouden tasapainottamisen keinoista puolueilla on eri näkemyksiä ja niitä sovitetaan. Ratkaisut löytyvät, Mäkynen jatkaa.

Annika Saarikko arvosteli lauantaina Ylen Ykkösaamussa esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin (sd.) esittämää ajatusta kehysmenettelyn uudistamisesta. Saarikon mukaan ”taitaa olla niin, että vasemmisto ehkä kokee taloudessa jonkun muuttuneen niin pysyvästi, että velan mittakaavalla ja määrällä ei ole niin suurta merkitystä. Ja minä en ajattele niin”.

Häneltä kysyttiin, mistä puheenvuoroista keskusta lukee, ettei muu hallitus olisi sitoutunut kehysmenettelyyn.

– Esimerkiksi niistä puheenvuoroista, jotka liittyvät siihen, että koko kehysjärjestelmä olisi jotenkin ongelmallinen. Minun mielestäni se on myös meidän päättäjien turva. Ehkä vielä tarkennan, Saarikko sanoi ja jatkoi:

– Tämä hallituskausi kun lähti liikkeelle, niin keskustalle yksi kriteeri – vaikean päätöksen keskellä – tulla mukaan hallitukseen, liittyi siihen, että [pääministeri Juha] Sipilän hallitus oli tehnyt vaikeita päätöksiä, mutta ne oli tuloksekkaita. Suomen talous oli vahvassa nousussa. Sittemmin tuli korona. Mutta me halusimme varmistaa, että se hyvä kehitys jatkuu. Ja tässä hallituspohjassa meidän tehtäväksemme on jäänyt vähän niin kuin erityisen tarkkaan huolehtia myös näistä meidän yhteisistä euroista, että ne käytetään järkevästi, Saarikko sanoi.

Keskustan puheenjohtajan mukaan hallituksessa on ”perustavanlaatuisia näkemyseroja”.

–  On periaatteellisia kiistoja, jotka liittyvät siihen, onko se talouden ja velan pohdinta kaikille yhtä arvokasta ja myöskin tosi erilaiseen tapaan hahmottaa tätä ilmastonmuutoksen torjuntaa, hän sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt