X
SULJE MAINOS
Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja valtiovarainministeriön kansliapäällikö Martti Hetemäki. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Martti Hetemäen johdolla laaditaan suunnitelma ulos koronakriisistä

Rajoituksista luopumisesta on laadittava vaiheistus toukokuun alkuun mennessä.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut tänään keskiviikkona valmisteluryhmän, jonka tehtävänä on valmistella nopealla aikataululla suunnitelma Suomen tieksi ulos koronakriisistä ja toimenpiteet kriisin jälkihoidoksi.

Valmisteluryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki ja varapuheenjohtajana sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan valmisteluryhmän on laadittava 1. toukokuuta mennessä suunnitelma välittömän kriisivaiheen terveydellisten, sosiaalisten ja taloudellisten vahinkojen rajoittamiseksi sekä vaiheet rajoituksista irtautumiseksi.

Rajoituksista luopumisen arvioinnissa otetaan huomioon epidemiologinen ja lääketieteellinen tilannekuva sekä ennusteet COVID-19-epidemian terveysvaikutuksista ja yhteiskunnallinen kokonaisarvio.

Toukokuun loppuun mennessä valmisteluryhmän on laadittava suunnitelma kriisin jälkihoidosta.

Valmisteluryhmä kuulee työnsä aikana laaja-alaisesti elinkeinoelämän edustajia sekä kuntia ja kansalais- ja ympäristöjärjestöjä. Lisäksi työssä seurataan muiden maiden koronakriisin jälkihoitoa sekä kriisin vaikutuksia kansainväliseen politiikkaan ja Euroopan unioniin.

Tiedepaneeli ja työmarkkinajärjestöjen alatyöryhmä tukena

Valmisteluryhmän tueksi asetetaan tiedepaneeli, johon kutsutaan tutkijoita ja asiantuntijoita eri osaamisalueilta, kuten sosiaalipolitiikan, koulutuspolitiikan ja talouspolitiikan sekä ympäristö- ja ilmastotieteiden alalta.

Tiedepaneelin tehtävänä on auttaa valmisteluryhmää arvioimaan ja ennakoimaan kriisiin liittyviä vaikutuksia. Paneeli tarjoaa asiantuntijatukea kriisin eri vaiheisiin liittyvien toimenpiteiden valmistelussa ja arvioinnissa.

Valmisteluryhmän tueksi asetetaan myös työmarkkinajärjestöjen edustajista koostuva alatyöryhmä, joka voi tehdä ehdotuksia valmisteluryhmälle laajasti kriisin jälkihoitoon ja jälleenrakennukseen liittyen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt