X
SULJE MAINOS
Marko Kilpi. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Marko Kilpi: Suomesta loppuvat työntekijät

Kokoomusedustaja muistuttaa, että uusia tulijoita ei ole jonoksi asti.

Kansanedustaja Marko Kilpi (kok.) sanoo, että Suomen suurimpia ongelmia on yhä paheneva työvoimapula. Työtä tekevien kansalaisten määrä vähenee nopeasti 2030-luvulle mentäessä, hän sanoo.

– Voidaan puhua jopa Suomen kohtalonkysymys, kun katsotaan tulevaisuuteen. Meidän tulee lisätä työperäistä maahanmuuttoa, Kilpi toteaa tiedotteessaan.

Hän sanoo, että maahanmuuttoa tarvitaan, koska kotimainen työvoima ei riitä täyttämään yritysten tarpeita. Mitä paremmin yritysten kasvunäkymät ja investointisuunnitelmat toteutuvat, sitä pahempi on ongelma. Hän muistuttaa, että työntekijät kelpaavat muuallekin, eikä Suomeen ole ”tulijoita jonoksi asti”.

Kilpi vaatii, että oleskelulupahakemusten käsittelyaikoja lyhennetään. Hän myös katsoo, että 490 euroa luvasta on liian kova hinta.

– Yrityksillä ja heidän palkkaamilla ulkomaalaisilla työntekijöillä ei ole aikaa odottaa, jopa kymmentä kuukautta oleskelulupaa. Meidän tulee karsia turha byrokratia pois lupahakemusprosessista, että siitä saadaan mahdollisimman joustava ja nopea.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt