Tutkijat selvittivät päästöjen määrää tuloluokkien mukaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Markku Eestilä: Nyt syyllistetään työn puolesta ajavia

Tuoreen tutkimuksen mukaan liikennepäästöt ovat yhteydessä asuntokunnan tuloihin.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä hämmästelee liikenne- ja viestintäministeriön tilaamaa tutkimusta, jonka mukaan varakkaammat asuntokunnat aiheuttavat suurimmat keskimääräiset autoilun hiilidioksidipäästöt.

Tutkimus on osa hanketta, jossa selvitetään keinoja liikenteen päästöjen puolittamiseen vuosikymmenen loppuun mennessä. Liikennepäästöt ovat ensisijaisesti yhteydessä ajettuihin kilometreihin.

– Nyt syyllistetään saastuttamisesta niitä henkilöitä, jotka ajavat paljon työn tai harrastusten takia ja joilla on auto, joka on tilava eli vastaa heidän vaatimuksiaan. Onko tässä jotakin pahaa? Eikös jokainen saa kuluttaa rahansa mihin haluaa, Markku Eestilä kysyy Facebook-päivityksessään.

Hän huomauttaa monien tekevän valtavasti töitä, jotta saavat lopulta ostettua mieleisensä auton tai kesämökin.

– Jotkut eivät tarvitse autoa lainkaan. Jotkut laittavat rahansa matkustamiseen. Maailma ei vaan pyöri, jos ei tehdä kauppaa ja kuluteta. On taas täysin eri asia, miten päästöjä saadaan vähennettyä. Maailma sähköistyy ja teknologia kehittyy puhtaampaan suuntaan. Se on pelastus. Ehkä, kansanedustaja toteaa.

Selvityksen yhteydessä ei tuotu esiin, kuinka paljon veroja suurempien autojen omistajat maksavat.

– Sekin olisi hyvä tuoda esille, sillä kymmenen prosenttia ihmisistä aiheuttaa lähes 80 prosenttia perusterveydenhuollon menoista. Näitä hoitoa tarvitsevia ihmisiä ei missään tapaauksessa pidä syyllistää, mutta jonkun on tehtävä paljon töitä, jotta nämä palvelut saadaan rahoitettua, Markku Eestilä sanoo.

– Nykyhallitus näyttää luottavan siihen, että 750 miljardin EU:n elvytysrahastosta tulee pysyvä ratkaisu, jolloin kriisin tullen voidaan sopimusjuridiikka unohtaa ja turvautua yhteiseen lainaan. Näin uskoen työllisyystoimilla ei ole niin väliä. Se näkyy, tai ei siis näy, hallituksen työllisyystoimissa, Eestilä jatkaa.

Ohoh, ohoh! Nyt syyllistetään saastuttamisesta niitä henkilöitä, jotka ajavat paljon työn tai harrastusten takia ja…

Gepostet von Markku Eestilä am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt