X
SULJE MAINOS

Marine Le Pen sai pakit Britannian euroskeptikoilta – syynä “ennakkoluulot ja antisemitismi”

Ranskan Kansallinen rintama -puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen ei onnistunut kosiskelemaan Britannian euroskeptikkoja.

France24 -uutissivuston mukaan brittiläisen UKIP -puolueen johtaja Nigel Farage torjui Le Penin ehdotuksen yhteisen EU-kriittisen blokin muodostamisesta.

Faragen puolueen lausunnon mukaan kieltäytymisen syynä olivat Kansallisen Rintaman “ennakkoluulot ja antisemitismi”.

Le Pen oli ilmoittanut aiemmin olevansa innokas liittoutumaan brittipuolueen kanssa europarlamentissa.

Le Penin mukaan puolueilla on paljon yhteisiä tavoitteita, kuten massamaahanmuuton kieltäminen ja itsemääräämisoikeuden säilyttäminen.

Mahdollisista yhtäläisyyksistä huolimatta Faragen UKIP on valinnut tulevissa eurovaaleissa kumppanikseen Nicolas Dupont-Aignanin johtaman DLR -puolueen.

“Farage on näköjään päättänyt kampanjoida sellaisen ehdokkaan kanssa, jonka kannatus Ranskassa on yhden prosentin luokkaa. Ihmettelen edelleen, miksi hän valitsi näin, vaikka Dupont-Aignanin poliittinen linja on varsin lähellä omaamme”, Le Pen kommentoi.

UKIP ja Kansallinen rintama ovat voimakkaan euroskeptisiä puolueita ja ne ovat nauttineet viime aikoina suurta suosiota kotimaissaan.

UKIP -puoluetta kannattaa viimeisimpien mielipidemittausten mukaan jo 20 prosenttia briteistä. Le Penin Kansallinen rintama sai juuri historiansa suurimman vaalivoiton Ranskan kunnallisvaaleissa. Sen ehdokkaat saivat 12 pormestarinvirkaa ja yli 1000 valtuustopaikkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt