X
SULJE MAINOS
Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Maria Ohisalo: Vanhoihin velkasääntöihin ei voida palata

Sisäministerin mukaan EU:ssa on käsillä valtava vihreiden investointien tarve.

Sisäministerin Maria Ohisalon (vihr.) mukaan Euroopan unionin velkasäännöistä luopumisen tulisi jäädä pysyväksi.

– Lienee selvää, että EU:ssa ei voida palata vanhoihin toimimattomiin velkasääntöihin. Käsillä on myös valtava vihreiden investointien tarve, kun taloutta sovitetaan ilmaston ja ympäristön kantokykyyn ja yhteiskuntia jälleenrakennetaan kestävämmiksi, Ohisalo tviittaa.

Hänen mukaansa tätä ”tilaisuutta ei kannata ohittaa”.

Ohisalo viittaa aiempaan tviittiketjuunsa syyskuun lopulta. Siinä hän huomautti väliaikaisesta velkasäännöistä luopumisesta koronapandemian takia ja totesi, että vanhoihin sääntöihin palaaminen vaikeuttaisi vihreää siirtymää aikana, jona hidasteluun ei ole varaa.

– Ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutukset Suomen ja koko EU:n talouteen on viime kuukausina koettu konkreettisesti. Meillä on oltava joustovaraa talouden uudistamiseen, ministeri totesi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sivusi asiaa tällä viikolla Helsingin Sanomien ja Aalto EE:n Taloudenpuolustuskurssin tentissä. Marin esitti kehysmenettelyn uudistamista, jotta ilmastotoimia voitaisiin tehdä velalla. Hänen mukaansa  ilmastonmuutoksen torjunta tulee vaatimaan suorastaan ”ennätyksellisiä” investointeja julkiseltakin puolelta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt