X
SULJE MAINOS
Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Maria Ohisalo USU:lle: Työllisyyspäätöksiä ei välttämättä tehdä syksyllä

Vihreiden puheenjohtajan mukaan ilmastopäätöksillä on kovempi kiire.

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan työllisyyspäätöksiä ei keskustan puheista huolimatta välttämättä tehdä vielä syksyllä.

- Vaikka keskustasta voidaan muuta väittää, niin työllisyystoimista on sovittu niin, että päätökset tehdään tämän hallituskauden aikana – ei välttämättä vielä syksyllä, Maria Ohisalo sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa, jonka on julkaissut muun muassa Aamuposti.

Hänen mukaansa ilmastopäätöksillä on työllisyyspäätöksiä kovempi kiire. Ohisalon mukaan pääministeri Sanna Marinilla (sd.) on iso vastuu siinä, että hallitus pysyy ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa ”sovitulla linjalla”.

Hänen mukaansa SDP ja keskusta sanovat liian usein ehdotetuille päästövähennystoimille ei.

– Jos jokin tehokas keino ei muille puolueille käy, niin silloin pitää olla esittää vaihtoehtoinen ja yhtä tehokas keino. Loputtomiin ei voi vain sanoa ”ei”. Nyt vaaditaan sitoutumista yhteisen tavoitteen eteen etenkin keskustalta, mutta myös SDP:ltä. Myös pääministerillä on iso vastuu siinä, että hallitus pysyy sovitulla linjalla, Ohisalo sanoo.

– Jos hallitus ei tee hallitusohjelmansa mukaisia ilmasto- ja työllisyystoimia, pohja putoaa pois. Nämä asiat ovat kaksi tämän hallituksen keskeistä tukipilaria.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt