X
SULJE MAINOS
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Maria Ohisalo: Työsuhteen käsitettä laajennettava

Vihreät nostaisi työllisyyttä koulutusastetta nostamalla ja maahanmuuttoa lisäämällä.

Vihreät haluaa vahvistaa Suomen työllisyyttä koulutusastetta nostamalla sekä työ- ja osaamisperustaista maahanmuuttoa lisäämällä. Vihreiden puoluehallitus päätti lauantaina puolueen uusista työllisyyspoliittisista linjauksista.

– Työllisyyden vahvistaminen on hallitukselle aivan keskeinen tavoite. Pidän tärkeänä, että lyhyen aikavälin toimien rinnalla panostamme tosissaan koulutukseen ja työperäisen maahanmuuton lisäämiseen. Lisäksi on inhimillisesti tärkeää tukea niiden ihmisten työllistymistä, jotka ovat jääneet työttömiksi tai tulleet lomautetuiksi koronapandemian johdosta, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo toteaa.

Vihreät esittää myös sääntöjä alustatalouden parissa työskenteleville.

– Alustataloudessa piilee suuria mahdollisuuksia, mutta vain jos sen parissa työskentelevien oikeudet ja sosiaaliturva ovat kunnossa. Moni alustatalouden työntekijä ei pääse hyötymään yrittäjyyden hyvistä puolista, mutta ei saa myöskään palkkasuhteen turvaverkkoja. Työsuhteen käsitettä tulisi laajentaa kattamaan kaikki epäitsenäisessä asemassa tehty työ ja alustojen ylläpitäjät tulisi velvoittaa vastaamaan alustatalouden työntekijöiden eläkkeistä ja muusta sosiaaliturvasta. Alustatalouden parissa työskentelevillä pitäisi olla myös oikeus järjestäytyä ja neuvotella alustan ylläpitäjän kanssa, Ohisalo sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt